Filigraner

Vet du vad en FILIGRAN är?
Det visste inte jag heller, tills för ett tag sen!
Då kan jag berätta att det är ett utskuret smycke, vanligt i både guld och silver,
som är gjort av mycket fina trådar. Intrycket skall vara "spröd".

Jag hittade en filigran för ett tag sedan när jag satt och kollade lite på www.sykompaniet.se . De har en helt underbar sida med allt möjligt roligt för dig som gillar att pyssla!

Jo, tillbaka till Filigran... så hittade jag då denna lilla sak där på deras sida, och den kostade bara 1.- /st... eftersom jag inte visste vad jag skulle använda den till men instinktivt kände att jag bara MÅSTE HA en sådan, så köpte jag bara 2st...pucko....

Det dröjde ju inte så många sekunder efter att jag fått hem dem innan jag insåg att jag kunde använda dem till prinsesskronor till mina Tilda-änglar! De går nämligen att forma som man vill! ( ja inte hur som helst, men man kan platta ut dem eller fälla ihop dem!)
Så idag har jag fått en ny sändning av dessa UNDERBARA filigraner, denna gång passade jag på att beställa lite olika sorters, stora och små, silver och brons!och så här kan det se ut när man satt en av dem som en krona på Tildas hjässa!Trevlig Kväll!

Kreativ

Idag har jag varit kreativ:

1. Gjutit stativ till mina Tilda-änglar, foten blir ett hjärta!
2. Gjutit 2 nya ljushållare som sen skall gjutas in i väggljusstaken ( steg 1 av 2 alltså!)
3. Gjutit en ny väggljusstake ( steg 2 av 2!) Hade en ljushållare kvar sen gammalt, så den var ju redan klar!
4. Nästan klar med nästa Tilda-ängel. Ska bara sy på vingarna och kronan! Blir en prinsessa
5. Varit hos tandläkaren ( 1 hål hrm....)
6. Varit med Carl hos doktorn
7. Övningskört med Carl
8. Handlat lite mat
9. Lagat middag
10. Gjort ett nytt födelsedagskort, sen misslyckades jag med kort nummer 2&3, så nu har jag gett upp...

Behöver jag säga att jag varit ledig idag? Behöver jag säga att jag är trött nu? Behöver jag säga att jag behöver choklad nu? Nä, tänkte väl det! Haha!
Nu ska jag se klart på " A Cinderella Story" som gick på 4:an igår, och som jag helt enkelt inte orkade se klart då. Känns som att det är allt jag orkar nu, självdö i soffan med choklad.....

See You

Vacker ändå

Trots att vi blir gamla, finns skönheten kvar. Våra rynkor ska vi inte skämmas för. Att åldras hör till naturen. Likadant är det i naturen, bara för att blommor vissnar behöver det inte betyda att de blir fula, en vissen tulpan kan bli en tavla om så vill!

Jag gör tavlor av mina bilder, dessa går att trycka upp på canvas, fotopapper, tyg eller vad du vill.
Om du är intresserad av att köpa en bild av mig, kontaktar du mig här via min blogg.

Bilderna är högupplösa men modifierade i PS3 därför kan färgerna bli lite annorlunda när man trycker upp dem, det som oftast händer är att bilden blir något mörkare än originalet.Amia Design

En blogg om mina kort och annat smått och gott

RSS 2.0